"Γοργοποτάμια 1992"

*** Εάν δεν εμφανίζονται όλες οι φωτογραφίες πατήστε CTRL + R ***

Στις 9,10 και 11 Οκτωβρίου 1992 πραγματοποιήθηκαν στον Γοργοπόταμο τα «Γοργοποτάμια 1992». Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν, η κοινότητα Γοργοποτάμου, το Ευρωπαϊκό Μουσείο της Ρώμης, η Δ/νση Γραμμάτων του Υπουργείου Πολιτισμού, καθώς  και  άλλοι φορείς των γραμμάτων και τεχνών της Ελλάδας.

 Η εκδήλωση έγινε, με πρωτοβουλία του τότε προέδρου της τοπικής κοινότητας Δημήτριου Βασιλονικολού με την συμπαράσταση και βοήθεια, των κοινοτικών συμβούλων Γεωργίου Κακαβίτσα, Ιωάννη Σταϊκούρα, Κων/νου Τεμπέλη, Ευάγγελου Πουρνάρα, Γεωργίου Χασιακού, Βασίλειου Μακρή , του χωριανού μας Δ/ντη του Υπουργείου πολιτισμού Δημήτρη Δημητρίου, καθώς και όλων των κατοίκων του Γοργοποτάμου.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με έκθεση βιβλίου στο "Σπίτι της Κύπρου'' στην Αθήνα, παρουσία του Νομάρχη Φθιώτιδας κ. Καλατζή, του Γενικού Γραμματέα του Υπ. Πολιτισμού κ. Φωτέα, του πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Χρήστου, του καθηγητή πανεπιστημίου κ. Γκιτάκου,  προσκεκλημένων καθηγητών πανεπιστημίου από την Πορτογαλία και την Ιταλία,  καθώς και τον Υπουργό Πολιτισμού από το Άστι της Ιταλίας.

 Στον Γοργοπόταμο πραγματοποιήθηκε Διεθνές Συνέδριο με θέμα την αρχαιοελληνική Τραγωδία, έκθεση χειρογράφων και πρώτων εκδόσεων του 19ου Αιώνα, του Vittorio Alfieri   και του Αριστοτέλη και ακολούθησε χοροεσπερίδα "Ο ΧΩΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ" στην κεντρική πλατεία του Γοργοποτάμου με ζωντανή παραδοσιακή μουσική, δωρεάν φαγητό και ποτό. Δόθηκε έτσι ευκαιρία στους προσκεκλημένους να ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες με τους κατοίκους του Γοργοποτάμου και να χορέψουν μαζί μας τους παραδοσιακούς χορούς της περιοχή μας.

 Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν διάφορες εκδηλώσεις, όπως θέατρο στο καφενείο του Γεώργιου Λαμπρόπουλου, συσκέψεις και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των καθηγητών στην αίθουσα εκδηλώσεων "Τεμπέλης"  και τέλος έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

 Ευχαριστούμε τον Δημήτριο Βασιλονικολό  για το φωτογραφικό υλικό και τις λοιπές πληροφορίες που έθεσε στην διάθεσή μας.

 

Διεθνές Συνέδριο με θέμα την αρχαιοελληνική Τραγωδία

    

    

    

   

    

    

Έκθεση χειρογράφων και πρώτων εκδόσεων του 19ου Αιώνα, του  Vittorio Alfier και του Αριστοτέλη

    

    

    

    

    

Χοροεσπερίδα "Ο ΧΩΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ" στην κεντρική πλατεία του Γοργοποτάμου

    

    

    

    

    

    

    

    

Ανταλλαγή αναμνηστικών Δώρων - Αναμνηστικές φωτογραφίες

    

    

 

<< Επιστροφή στις Εκδηλώσεις                                                                                                                                          Κεντρική Σελίδα >>