Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Γοργοποτάμου «Ο Αγ. Γεώργιος» ιδρύθηκε το στις 20 Οκτωβρίου του  1990, από μία ομάδα χωριανών που είχε σαν στόχο της την ενίσχυση και ανάδειξη των εθίμων και της ομορφιάς του χωριού μας.
 

Μεταξύ άλλων σκοπός του Συλλόγου είναι η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των μελών, η καλλιέργεια του πνεύματος, η συμβολή στην τουριστική ανάπτυξη του χωριού, η προστασία και η ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς της περιοχής, η παρακολούθηση των προβλημάτων που απασχολούν την περιοχή και η άμεση επίλυσή τους.

Ο Σύλλογος εκπονεί ετήσια πολιτιστικά προγράμματα με εκδηλώσεις πολιτιστικού, θρησκευτικού και ιστορικού περιεχομένου καθώς και εκδρομές σε διάφορους ιστορικούς, θρησκευτικούς και αρχαιολογικούς χώρους.


Πέρα των ανωτέρω, έχει αναπτύξει σχέσεις καλής συνεργασίας, με τους πολιτιστικούς φορείς της ευρύτερης περιοχής.

 

Ο Σύλλογος, διοργανώνει τις καθιερωμένες κοινωνικές πολιτιστικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις κάθε χρόνο, όπως κοπή της πίτας, γλέντι Αϊ Γιάννη, καλοκαιρινή γιορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για την διασκέδαση των παιδιών με το μοίρασμα δώρων, καθώς και τον εορτασμό του Αγ. Γεωργίου.

 
Η δημιουργία και προβολή της ιστοσελίδας μας, έχει σαν στόχο αφ' ενός μεν να φέρει πιο κοντά τα μέλη του Συλλόγου, να ανταλλάξουν απόψεις, να παρακολουθούν τις δραστηριότητες και την κινητικότητα του Συλλόγου και αφ' ετέρου να δώσει τη δυνατότητα για την συγκέντρωση μεγαλύτερου αριθμού ενεργών μελών και φίλων ώστε να τους δοθεί η δυνατότητα να καταστούν ένας σημαντικός πυρήνας αλλά και ισχυρός συνδετικός κρίκος ανάμεσα στο χθες και το αύριο με γέφυρα το σήμερα.

ΔΙΑΤΕΛΕΣΑΝΤΕΣ ΠΡΟΕΔΡΟΙ

(ME ΜΕ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΚΗ ΣΕΙΡΑ)

Μακρής Βασίλειος του Σωτηρίου

Κων/νος Παρηγόρης 
Γεώργιος Σπυρόπουλος
Ελευθερία Μαχαίρα

Κοιτέας Αθανάσιος

Βασιλονικολός Ιωάννης

Γιάννης Α. Κακαβίτσας

 

Για να δείτε το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου πατήστε ΕΔΩ >>

 

 

Κεντρική Σελίδα >>