Ο Γοργοπόταμος  πηγάζει από το Όρος Οίτη από δύο βραχίονες και εκβάλει στον Ποταμό Σπερχειό. Ο πρώτος βραχίονας πηγάζει λίγο πιο  κάτω από τα Πυρά του Ηρακλέως, σε υψόμετρο 2180 μ. περίπου. Ο Δεύτερος χαμηλότερα από το «Βαλόρεμα» ( θέση μεταξύ Γρεβενού και Καταβόθρας ).

Οι δυο βραχίονες συναντιούνται στην θέση Καταβόθρα και χάνονται μέσα στους βράχους, για να εμφανιστούν ξανά στην μεγάλη και ανεξερεύνητη χαράδρα της Οίτης (Σκασμένη).

Η κύτη του είναι βραχώδης, το νερό άφθονο και δροσερό. Κατά την κάθοδό του προς τον Σπερχειό, διέρχεται και από άλλες μικρότερες χαράδρες και σε δυο σημεία του σχηματίζει υπόγεια τούνελ, όπου εξαφανίζεται, για να εμφανιστεί λίγο ποιο κάτω.

Το φαράγγι του Γοργοποτάμου Θεωρείται από τα ποιο Δύσκολα της Ευρώπης. Έχει 22 καταρράκτες εκ των οποίων οι περισσότεροι δεν είναι κάθετοι,  αλλά γυριστοί σαν ελατήριο. Ο μεγαλύτερος απ’ αυτούς είναι 85 μέτρα. Διαθέτει επίσης αρκετές τσουλήθρες και βούτες και διασχίστηκε για πρώτη φορά τον Ιούλιο του 2002.

Το φαράγγι διασχίζεται σε δυο ημέρες διανυκτερεύοντας στο ενδιάμεσο της διαδρομής . Οι ομάδες που θα το διασχίσουν θα πρέπει να έχουνε αρκετή πείρα πάνω στο canyoning διότι κρύβει αρκετούς κινδύνους.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Αρχική Σελίδα >>