Λίγες Σκέψεις  

 

 

     Όλοι οι μεγαλύτεροι , αλλά και εμείς οι μικρότεροι που γεννηθήκαμε στον Γοργοπόταμο, όταν πέρασαν οι δύσκολες στιγμές της Μεταπολεμικής περιόδου και η επιβίωση έπαψε πλέον να  είναι  το πρωταρχικό πρόβλημα, διαπιστώσαμε ότι όλα αυτά τα παθήματα των χωριανών, οι καθημερινές παραδοσιακές εργασίες, ο τρόπος ζωής, ο τρόπος διασκέδασης, αποτελούσαν πλέον γλυκές αναμνήσεις.

     Όλοι μας αναπολούμε εκείνες τις στιγμές που το χωριό έσφυζε από ζωή. Που κατέβαινες στον κάμπο και  άκουγες τις φωνές, τα πειράγματα των χωριανών στην περίοδο  του Θέρου, του τρύγου, των κερασιών, των ελιών. Που πήγαινες στα καφενεία και άκουγες ιστορίες και θρύλους από τους γεροντότερους. Που κάθε απόγευμα στ΄ αλώνια μαζευόμασταν και παίζαμε ποδόσφαιρο ( Απάνω-Κάτω Μαχαλάς ). Που περίμενες τα πανηγύρια για να διασκεδάσεις. Που παραμονές τα  Χριστούγεννα μαζεύονταν οι χωριανοί  και έσφαζαν όλα τα γουρούνια του χωριού. Που ανήμερα το Πάσχα έψηναν όλοι μαζί.

    Σήμερα τα περισσότερα παιδιά εκείνης της εποχής έχουν διασπαρθεί ανά την Ελλάδα. Λίγοι είναι αυτοί που παρέμειναν στον τόπο που γεννήθηκαν. Η πιτσιρικάδες του χωριού πλέον δεν μας γνωρίζουν. Μοναδικές στιγμές επικοινωνίας τα Χριστούγεννα, το Πάσχα και το πανηγύρι.

    Τόσες αναμνήσεις, τόσο μεγάλη  Ιστορία, τόσο φωτογραφικό και άλλο υλικό ανεκμετάλλευτο. Ούτε ένα άλμπουμ, ούτε ένα βιβλίο που να συγκεντρώνει όλα αυτά τα στοιχεία.

    Σκεφτόμενος λοιπόν όλα αυτά, αποφάσισα να συλλέξω υλικό και να το καταχωρίσω σε ηλεκτρονική μορφή. Ξεκίνησα αυτή την  έρευνα χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις αλλά με  μεράκι και σεβασμό στην παράδοση. Αυτό το μεράκι και η υπομονή δεν με εγκατέλειψαν ούτε στιγμή. Δεν μπορούσα όμως ποτέ να φανταστώ ότι όχι μόνο θα κατέγραφα στοιχεία, αλλά και ότι  θα τα κατάφερνα να δημιουργήσω  Ιστοσελίδα στο Διαδίκτυο. Όλα αυτά με  πολύ προσπάθεια, δυσκολία, αρκετή υπομονή και την βοήθεια των συγχωριανών .

     Νομίζω τελικά ότι το αποτέλεσμα αποζημιώνει την προσπάθεια. Δημιουργήθηκε έτσι το πρώτο Ανοιχτό Ηλεκτρονικό Βιβλίο του Χωριού μας και έγινε η σελίδα μας, τόπος συνάντησης των απανταχού χωριανών.

 

   Από την 1η Μαρτίου 2011 η σελίδα μας βρίσκεται υπό την αιγίδα του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Γοργοποτάμου " Ο Άγιος Γεώργιος"  .

 

Αναγνωρίζονται έτσι οι προσπάθειες μας και η ιστοσελίδα μας έχει αναδειχτεί σαν πλέον έγκυρη και πολυεπισκέψιμη σελίδα με αντιστασιακό και λαογραφικό περιεχόμενο  στον χώρο του Διαδικτύου, με πλούσιο και έγκυρο θεματικό κατάλογο έξω από πολιτικές και άλλες επιρροές .

  

 

Δείτε τις πρώτες μας προσπάθειες

 

Ø       Το πρώτο μας Site ξεκίνησε δοκιμαστικά στις 1/1/2001

Ø       Αναμορφώθηκε στο τέλος του 2001

Ø       Συμπληρώθηκε με μια ακόμη αρχική σελίδα το 2002

Ø       Εμπλουτίσθηκε το 2003

Ø       Αναμορφώθηκε την 1/1/2005

Ø       Λειτουργεί στην σημερινή του μορφή από 21/5/2007

 

 

 

Κώστας Δημ. Ζαγγογιάννης

 

Κιν.Τηλέφωνο

6.9.4.4 - 3.1.2.0.3.4.

 

E-mail

 

 

 Αρχική Σελίδα >>